Mauritsklinieken > Verzekerde of niet verzekerde zorg

Verzekerde of niet verzekerde zorg

Veel mensen hebben vragen over de vergoeding van spataderbehandelingen. Wat valt er onder verzekerde zorg en wat niet? Om u duidelijk te informeren over tarieven en eventuele vergoedingen, kunt u een afspraak maken met één van onze flebologen. De ernst van uw aandoening bepaalt of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Niet verzekerde zorg

Altijd al iets willen doen aan die ontsierende aders op uw benen? Kom naar het Spatadercentrum voor een cosmetische intake en maak een afspraak bij één van onze flebologen (vaatspecialisten).
Na uw afspraak weet u:

  • Wat uw diagnose is

  • Hoe uw behandelplan eruit ziet
  • Wat een behandeling kost
  • Of uw behandeling wordt vergoed

Laat u informeren over onze behandelingen en onze tarieven.

Cosmetische intake € 125,-  
Cosmetische intake + (beperkt) duplex onderzoek € 300,-  
Sclerocompressietherapie vanaf € 125,-  
Laserbehandeling vanaf  € 1.500,-  
Perforantectomie vanaf € 750,00  
Muller flebectomie vanaf € 495,-  
     
Verzekerde zorg

Spataderen zijn eenvoudig te herkennen, maar om de juiste diagnose te stellen wordt altijd eerst een onderzoek gedaan. Een behandeling in het Spatadercentrum begint altijd met een intake, waarin een uitgebreid vaatonderzoek (duplexonderzoek) plaatsvindt en de vaatlaborant de situatie van uw benen volledig in kaart brengt. Aansluitend volgt een gesprek met uw fleboloog (vaatspecialist) waarna u direct weet wat de diagnose is en hoe uw behandelplan eruit ziet.
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Tijdens een eerste consult met duplexonderzoek, wordt de situatie van uw benen in kaart gebracht.
Uw fleboloog stelt uw diagnose en bekijkt op basis hiervan samen met u of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Houdt u hierbij wel altijd rekening met uw eigen risico.